Alles wat u moet weten over de nieuwe PlayStation 5

Beschouwd als een groot jaar in de game-industrie, 2020 anticipeert op twee van de nieuwste, consoles van de volgende generatie van Sony en Microsoft. Speel station 5 en Xbox Series X staan ​​gepland voor release tijdens de vakantie van dit jaar. Echter, gamers die anticiperen op hun lancering zullen voor onbepaalde tijd moeten wachten om ze in handen te krijgen.

Historisch, wanneer een nieuwe console wordt uitgebracht, het trekt altijd een zeer hoge vraag. Gamers willen de eerste zijn die een nieuwe technologie probeert, samen met wat opscheppen, vooral tijdens de eerste maanden schoot de verkoop omhoog. Maar deze keer, dingen kunnen anders zijn.

De wijdverspreide verstoring als gevolg van de pandemie van het coronavirus heeft ertoe geleid dat Sony de lancering van PS5-consoles heeft teruggedrongen. Afgezien van een vertraagd debuut, Sony kondigde aan zijn partners aan dat het plannen heeft om alleen in de buurt uit te rollen 5 naar 6 miljoen eenheden tegen maart 2021. Dit is aanzienlijk minder in vergelijking met het aantal verkochte PS4-eenheden 2013.

Maar zelfs met deze ongewenste ontwikkeling, Sony heeft verschillende details vrijgegeven over de langverwachte console en heeft ook de officiële website groen belicht. We weten dat de PS5 van de volgende generatie wordt geleverd met een nieuwe DualSense-controller, krachtigere technische specificaties, en een geweldige eerste lijst met games. De vroege teasers hebben game-liefhebbers zeker laten kwijlen voor meer.

Wat we tot nu toe weten?

niet verrassend, we weten nu dat Sony's nieuwste vlaggenschipconsole de officiële naam krijgt, Speel station 5. En zoals verwacht, het draagt ​​hetzelfde logo. Het gelijknamige spelsymbool verschijnt zowel op de gamebox als op de controller.

De controller wordt toepasselijk DualSense genoemd, wat de uitgebreide mogelijkheden weerspiegelt, verbeterde haptische feedback en variabele triggerweerstand. Met zijn tweekleurige zwart-witte kleur, DualSense ziet er sportief en modern uit. Uit eerdere aankondigingen bleek dat PS5 SSD-opslag zal hebben, PSVR-ondersteuning, en achterwaartse compatibiliteit. Het komt ook met milieuvriendelijke en energiezuinige initiatieven.

PS5-specificaties

Sony was erg gul met informatie over PS5-specificaties. Voor de chipset, het zal een AMD-chip bevatten die is uitgerust met 3rd generatie Ryzen. Het is uitgerust met e-core, zeven nanometer AMD Zen 2 CPU met 3.5 Variabele frequentie in GHz. Gebaseerd op de RDNA van AMD 2 architectuur, de aangepaste GPU-functies 10.28 teraflops en 36 reken eenheden met een snelheid tot 2.23 GHz. Voor het geheugen, PS5 krijgt een aangepaste SSD van 825 GB en 16 GB GDDR6 RAM.

Gezien de krachtige harde schijf van de console, het garandeert verbazingwekkend snellere laadtijden tijdens het spelen. In een snelheidstest tussen PS4 en PS5, beide consoles waren geladen met Spider Man. De demo liet zien dat PS5 sneller laadt (slechts een fractie van een seconde) vergeleken met PS4 (op ongeveer acht seconden).

Aangepaste versie op basis van Radeons Navi-lijn is op de grafische drive gemonteerd. Het ondersteunt geavanceerde ray tracing, een relatief nieuwe technologie in film- en videogames. Volgens de officiële PlayStation-website, “ray tracing simuleert de manier waarop licht in het echt beweegt, en hoe het terugkaatst op verschillende oppervlakken.” Met deze belangrijke functie kan PS5 objecten veel levendiger presenteren, zelfs realistischer.

Naast het verbeteren van de graphics, er is een verbazingwekkende vernieuwing in de audiomogelijkheden van de console. Uitgerust met Tempest 3D AudioTech, PS5 biedt gamers een veel dieper gevoel van onderdompeling door een meeslepende audio-ervaring. Deze audiostuurprogramma staat garant voor een overweldigend geluid, echte geluidseffecten en produceert een groter gevoel van aanwezigheid. Bij het spelen, voelt het alsof u zich echt in de game-omgeving bevindt. Deze functie is niet alleen beperkt tot die met geavanceerde luidsprekersystemen, maar zelfs tot die met gemiddelde audiosystemen.

Het krachtige systeemgeheugen draagt ​​bij aan de spectaculaire laadtijd van PS5. Dankzij de supersnelle SDD en het geïntegreerde aangepaste I / O-systeem kan de console meer objecten op het scherm tegelijkertijd verwerken, vergeleken met oudere consoles die op harde schijven draaien. Deze technologieën bieden gamers een geheel nieuwe ervaring waarbij camera's en personages sneller bewegen en omgevingen onmiddellijk worden geladen.

Voor game-ontwikkelaars, hierdoor kunnen ze hun creativiteit maximaliseren en zich groter ontwikkelen, rijkere omgevingen en nieuwe speelervaringen voor hun toekomstige PS5-games. Plus, het systeemgeheugen maakt een snellere installatie van patches en nieuwe games mogelijk. Eigenlijk, Sony heeft een van de meest voorkomende ergernissen van gamers verwijderd, met name vertragingen en slechte laadschermen.

PS5 zal worden uitgerust met een schijfstation, een stap verwijderd van de Xbox One S All-Digital Edition. Dit zorgt ervoor dat je er fysieke games in kunt gebruiken. Als je een tv hebt die 4K-beelden ondersteunt 120 Hz of 4K Blu-Rays, PS5 is ermee compatibel. Televisies met 120 Hz heeft een verversingssnelheid die het dubbele is van de snelheid van gewone tv's.

Tenslotte, de officiële website bevestigt de achterwaartse compatibiliteitsfuncties van PS5. Ze zijn begonnen met het testen van compatibiliteit en zijn tot nu toe geweldig geweest. Kom lanceren; verwacht dat je je favoriete PS4-titels op deze console kunt spelen.

Hier is een overzicht van de specificaties van de PS5 volgens de officiële PlayStation-website:

processor x86-64-AMD Ryzen ™ “Zen 2”

8 Kernen / 16 Discussies

Variabele frequentie, tot 3.5 GHz

GPU Op AMD Radeon ™ RDNA 2 gebaseerde grafische engine

Ray Tracing Acceleration

Variabele frequentie, tot 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)

Systeemgeheugen GDDR6 16 GB

448GB / s bandbreedte

SSD 825GB

5.5GB / s gelezen bandbreedte (Rauw)

PS5 Game Disc Ultra HD Blu-ray ™, tot 100 GB / schijf
Video uit Ondersteuning van 4K 120Hz-tv's, 8K tv's, VRR (gespecificeerd door HDMI ver.2.1)
Audio “Storm” 3D AudioTech

PS5-controller

Vroeg in april, Sony heeft de PlayStation onthuld 5 controller, die het DualSense noemde. De nieuwe draadloze gamecontroller weerspiegelt de visie van Sony “verdiep het gevoel van onderdompeling” bij het spelen van virtuele games. Terwijl DualSense probeert uit de schaduw van zijn voorganger te komen – de DualShock. Het is ronder, tweekleurig gekleurd. In plaats van een enkele lichtbalk, het is verdeeld over de zijkanten van het centrale touchpad. Ondanks zijn nieuw, strakke look, DualSense behoudt de basisprincipes en de invoerlay-out.

In de DualSense zitten een aantal ongelooflijke verbeteringen en veranderingen:

  • Ingebouwde microfoon

U hoeft geen aparte oortelefoon met microfoon te dragen; de DualSense heeft een ingebouwde audio-ingang waarmee je naadloos en snel met vrienden kunt chatten.

  • Adaptieve triggers

Toevoegen aan de meeslepende ervaring, de R2- en L2-knoppen komen overeen met de spanning van in-game acties. Bijvoorbeeld, als je een zwaar machinegeweer afvuurt, je voelt dezelfde spanning. De hoek van de triggers is ook iets aangepast voor een realistischer gevoel.

  • Haptische feedback

DualSense gaat nog een stap verder dan de gerommelfunctionaliteit van DualShock 4. Deze controller van de volgende generatie zorgt voor meer subtiele en gevarieerde krachtige sensaties. Bijvoorbeeld, je voelt de korreligheid van het rijden over modder.

  • Knop maken

DualSense introduceert een nieuwe knop, de knop Maken die de knop Delen vervangt. Het heeft een vergelijkbare functie, namelijk het creëren van epische gameplay-inhoud.

PS5 Uitbreidbare opslag

Sony stelt gebruikers in staat extra opslagruimte te installeren, inclusief niet-Sony gepatenteerde apparaten. U kunt kant-en-klare onderdelen kopen en deze in het apparaat introduceren. Maar hoewel de meeste uitbreidbare opslagapparaten compatibel zijn met PS5, velen lopen achter op het gebied van technologie. Vandaar, ze werken mogelijk niet goed. Hierdoor, Sony raadt mensen af ​​om schijven te kopen voorafgaand aan de lancering van de PS5.

Wat zit er in de winkel?

Bij elke teaser van Sony, de anticipatie blijft opbouwen. Maar zelfs met deze weetjes, we weten nog steeds niet alles over de console van de volgende generatie. Hier zijn andere belangrijke PS5-details waar we nog steeds op wachten om over te horen:

PS5-releasedatum

Voorafgaand aan de pandemie van het coronavirus, Sony heeft een origineel plan aangekondigd om PS5 dit vakantieseizoen te lanceren. In de onthulling van de DualSense-gamepad, het herhaalde nogmaals het eerdere schema. Er zijn ontwikkelingsmodellen naar gameontwerpers gestuurd, zodat ze kunnen beginnen met werken aan de aankomende selectie van PS5-launch-games.

De PS5-website, die live ging in februari 4, is ook mama over een mogelijke releasedatum, maar stelt gewoon “vakantie 2020”. De officiële website toont de technische en hardwarecomponenten van de gameconsole. Onder de korte verklaring vindt u een aanmeldingsformulier voor e-mail voor degenen die toekomstige updates willen ontvangen.

Gezien de huidige situatie en de onzekerheid van de toekomst, Mogelijk moet Sony de releasedatum terugdraaien. Of misschien, dit is al gepland, maar Sony kondigt het nog niet aan.

PS5-prijs

De prijs van PS5 is nog onbekend. Volgens de Chief Financial Officer van Sony, ze zijn nog bezig de kosten te bestuderen, en de marktconcurrentie, om een ​​acceptabele prijs te bedenken. De verklaring geeft de verzekering dat het niet zo exorbitant zal zijn.

Misschien, Sony heeft geleerd van zijn slechte ervaring toen het de PS3 onthulde en het met een zeer hoog prijskaartje verkocht. Het debuut van PlayStation 3 resulteerde in een slechte marktontvangst en worstelde in termen van verkoop. In tegenstelling tot, PS4, die werd verkocht tegen een meer redelijke prijs, genoten van betere verkopen en latere successen.

Insiders van de gaming-industrie schatten dat de PS5 zal worden verkocht $400 naar $500. Dit houdt rekening met de kosten van het bouwen van een dergelijke spelconsole die is uitgerust “geavanceerde functieset.” In een interview met Wired, Hoofdarchitect van PS5 Mark Cerny onderstreepte de technologie als de belangrijkste bepalende factor van de prijs.

In een Bloomberg-rapport van februari, het schatte de productiekosten van een eenheid van PS5 rond $450. De beperkte voorraad NAND- en DRAM-flashgeheugen, vaak gebruikt in smartphones, aanzienlijk bijgedragen aan de hoge kosten. Zo vroeg, sommige retailers prijzen naar verluidt PS5 rond $400. Andere retailers hebben zich aangemeld voor bestellingen, maar nog zonder prijs.

Maar hier is goed nieuws voor gameliefhebbers: Sony zal het prijskaartje waarschijnlijk lager houden, aangezien PS5 het zal opnemen tegen de aankomende Xbox Series X van Microsoft. Opnieuw, de uiteindelijke prijs hangt sterk af van twee factoren: de concurrentie en de prijs van de componenten tijdens de lancering.

PS5-specificaties

Terwijl er een ontwikkelkit is uitgebracht, het betekent niet noodzakelijkerwijs dat de uiteindelijke console precies zo zou zijn. Er zijn gelekte afbeeldingen die suggereren dat de PS5 niet het ongebruikelijke ontwerp in V-stijl heeft, hoewel de kleuren mogelijk hetzelfde zijn.

In termen van achterwaartse compatibiliteit, PS5 is mogelijk niet compatibel met technologieën lager dan PS4. Echter, dit is nog onzeker omdat er proeven worden gedaan, bijzonder “opnieuw beheerst door emulatie.” Hierdoor zou PS5 kunnen werken aan de texturen van oude games en deze naar de nieuwe kunnen converteren, compatibele graphics.

Spraakbesturing is nog steeds niet bevestigd. Ondanks de opname van audio-invoer in de controller, Sony heeft niets gezegd over stembesturing. De enige hint tot nu toe is dat Sony patenten heeft voor spraakbesturingstechnologieën. Als deze zouden worden opgenomen in de PS5, blijft twijfelachtig.

Tenslotte, we hebben geen volledige lijst met games die op PS5 kunnen worden gespeeld. Vanaf datum, alleen Godfall is de bevestigde PS5-compatibele game. Deze op buit gebaseerde actie-RPG staat gepland voor release in 2020. Velen geloven dat het de tie-up game van de PS5 zal zijn. Het is misschien veilig om aan te nemen dat topkeuzes, zoals Call of Duty en FIFA, zou beschikbaar zijn in PS5. Andere game-ontwikkelaars werken ook aan PS5-speelbare versies. Deze omvatten Square Enix's Final Fantasy VII, en Bluepoint Games’ Uncharted: De Nathan Drake-collectie en Shadow of the Colossus.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *